Rezervaţi acum
+40 (256) 407373
Rezervaţi acum

City Highlights

Prima atestare documentara a oraşului Timişoara, construit pe locul unei vechi cetăţi romane numită Castrum Regium Teme, datează din 1212.

De-a lungul anilor, Timisoara, cel mai mare oras din vestul România, a fost influenţat de multe culturi. Romani au folosit orasul ca o cetate importantă aflata la  răscruce de drumuri, până când tătarii l-au distrus în secolul al XIV-lea. Cucerit de armatele turceşti în 1552, Timişoara a rămas sub protecţia lor, până la 1718 ,cand regiunea Banat a intrat sub stăpânirea austriacă timp de două secole. Timisoara mai târziu a devenit un oraş comercial si industrial  important . Turci, austrieci, germani şi sârbi lăsat amprenta şi influenţa lor poate fi văzută în cartiere în tot oraşul, chiar si azi.

  • shutterstock_13994758

Farmecul acestui oraş, aşezat pe malul nordic al râului Bega, constă în caracterul său arhitectural distinct şi viaţa culturală activă. Frecvent menţionat ca "Mica Viena", Timisoara gazduieste anual  spectacole muzicale si de teatru, galerii de arta, muzee si are o viata de noapte trepidanta. Un loc progresiv, cosmopolit, Timişoara a fost primul oraş din Europa şi al doilea din lume, după New York, care  a utilizat energie electrică pentru a ilumina strazile sale publice.

Timisoara a fost primul oraş european care a introdus tramvaiele trase de cai (în 1869) şi a folosit  iluminatul stradal (în 1889), Timişoara a fost construit pe o mlaştină, Catedrala Metropolitana are 5000 de stejari  sub ea; Johnny Weissmuller, primul Tarzan de la  Hollywood, s-a născut aici.

Datorită climei sale blânde, Timişoara are o mulţime de pieţe publice şi spatii  verzi. Oraşul este uşor de explorat pe jos. Dacă obositi puteti utiliza mijloacele de transport sistemul fiind rapid  şi eficient.

Timişoara abundă in biserici apartinand  mai multor culte religioase. Unele dintre monumentele din centrul oraşului oferă vederi panoramice, în timp ce în multe parcuri din acest "oraş al florilor", gasiti un loc idilic pentru a lua o pauză in vizitarea obiectivelor turistice.

Închide