Rezervaţi acum
+40 (256) 407373
Rezervaţi acum

Excursii de o zi

ARAD:50 km nord de Timisoara

Acces: masina, autobuz, tren

LUGOJ :60 km est de Timişoara

Acces: auto

Vizitaţi centrul oraşului vechi , cu Biserica Ortodoxă construita in  secolul al 18 Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai reprezentative clădiri în stil baroc din Banat.

Jules Verne a fost inspirat de Cetate Colţi, atunci când a scris romanul său celebru Castelul Din Carpati. Desemenea a mai scris  două romane ale căror acţiuni au loc în România, Pilot pe  Dunării şi Keraban Stuborn.

Traversand  Carpatii ,in  Transilvania , poposim la Densus, unde puteţi găsi una dintre cele mai vechi biserici româneşti si un  monument de piatra  construit în secolul al 13-lea ,unde unii istorici presupun că este mausoleu roman. Construita din bolovani de râu, caramida cu inscriptii romane şi pietre funerare, Biserica Sf. Nicolae de la Biserica Densus este un obiectiv ce trebuie vizitat.

Cativa kilometrii mai sus gasiti ruinele cetatii Colti din Suseni. Castelul a fost menţionat pentru prima dată în secolul 14 ca aparţinând familiei Cindea. De aici puteti  se va bucurati de o priveliste spectaculoasa a vârfurilor accidentate şi a crestelor Munţilor Retezat din apropiere.

  • ARAD1
  • arad

HUNEDOARA: 105 km est de Timisoara

Acces: masina, autobuz, tren

 In timpul secolelor 14 şi 15, Hunedoara, a fost un important centru  de extracţie si prelucrare de fier  din Transilvania. Săbiile şi sulitele fabricate aici, au fost renumite în întreaga Europă. Orasul adaposteste Castelui Corvinestilor, una dintre cele mai importante exemple de arhitectura gotica din Europa Centrală şi de Est.

Regiunea din jurul Hunedoara a fost una dintre cele mai vechi atestate documentar in  România. In Munţii  Orastie veţi găsi ramasite neolitice şi vestigii ale cetatilor dacice, inclusiv Sarmizegetusa  (patrimoniu UNESCO ), scaun al regilor Burebista şi Decebal. Fosta capitala dacica a fost cucerita de romani în anul 106 AD. Astăzi încă mai puteţi admira resturi ale  forumului şi amfiteatrului de piatra, unde au avut loc spectacole de gladiatori.

Aproape de Hunedoara, puteţi admira Tara Padurenilor, o regiune în care oamenii au pastrat si conservat foarte bine  tradiţiile şi folclorul.

  • Hunedoara-2

Parcul Naţional Retezat: 130 km est de Timisoara

Acces: auto

Parcul National Retezat are unele dintre cele mai inalte varfuri stancoase (cum ar fi Retezatu şi Peleagu, ambele avand mai mult de 2200 m înălţime), presarat cu peste 80 de lacuri glaciare clare. Un paradis al cataratorilor montani , Retezat a devenit primul parc naţional în 1935 şi mai târziu, o rezervaţie a biosferei.

  • retezat
  • trr-0907_4
  • mc_retezat

Baile Herculane (Baile Herculane): 150 km sud-est de Timişoara

Acces: masina, autobuz, tren

Vizitaţi una dintre cele mai vechi statiuni termale din lume. Legenda spune ca Hercule vindeca ranile provocate de Hydra prin baia din izvoarele minerale din această zonă.

  • spa
  • acua-parc-baile-herculane
Închide