CITY HIGHLIGHTS

Prima atestare documentara a orasului Timisoara, construit pe locul unei vechi cetati romane numita Castrum Regium Teme, dateaza din 1212.

De-a lungul anilor, Timisoara, cel mai mare oras din vestul României, a fost influentat de multe culturi. Romanii au folosit orasul ca o cetate importanta aflata la  rascruce de drumuri, pâna când tatarii l-au distrus în secolul al XIV-lea. Cucerit de armatele turcesti în 1552, Timisoara a ramas sub protectia lor, pâna la 1718 ,cand regiunea Banat a intrat sub stapânirea austriaca timp de doua secole. Timisoara mai târziu a devenit un oras comercial si industrial  important . Turci, austrieci, germani si sârbi si-au lasat amprenta ,  influenta lor poate fi vazuta în cartiere în tot orasul, chiar si azi.

Farmecul acestui oras, asezat pe malul nordic al râului Bega, consta în caracterul sau arhitectural distinct si viata culturala activa. Frecvent mentionat ca "Mica Viena", Timisoara gazduieste anual  spectacole muzicale si de teatru, galerii de arta, muzee si are o viata de noapte trepidanta. Un loc progresiv, cosmopolit, Timisoara a fost primul oras din Europa si al doilea din lume, dupa New York, care  a utilizat energie electrica pentru a ilumina strazile sale publice.

Timisoara a fost primul oras european care a introdus tramvaiele trase de cai (în 1869) si a folosit  iluminatul stradal (în 1889), Timisoara a fost construit pe o mlastina, Catedrala Metropolitana are 5000 de stejari  sub ea; Johnny Weissmuller, primul Tarzan de la  Hollywood, s-a nascut aici.

Datorita climei sale blânde, Timisoara are o multime de piete publice si spatii  verzi. Orasul este usor de explorat pe jos. Daca obositi puteti utiliza mijloacele de transport in comun,  sistemul fiind rapid  si eficient.

Timisoara abunda in biserici apartinand  mai multor culte religioase. Unele dintre monumentele din centrul orasului ofera vederi panoramice, în timp ce în multe parcuri din acest "oras al florilor", gasiti un loc idilic pentru a lua o pauza in vizitarea obiectivelor turistice.